Kiss Kiss

250 g másla
200 g tmavé čokolády
300 g třtinového cukru
200 g hladké mouky
35   g holandského kakaa
1/4 lžičky kypřícího prášku
4 vejce
// na polevu:
240 g moučkového cukru
40g másla (rozehřátého)
2 lžíce holandského kakaa
Troubu předehřejte na 160°C. Máslo spolu s čokoládou nakrájejte na menší kousky a na mírném ohni rozpusťte. Cukr spolu s vejci našlehejte do hladké pěny a spojte s čokoládovou směsí. Dobře promíchejte. Do čisté misky prosejte mouku, kakao a kypřící prášek. Sypkou směs smíchejte s čokoládovou a vzniklé těsto přeneste do čtvercové formy (o cca 22 cm), vyložené pečícím papírem. Pečte 30-35 minut. Nechte vychladnout.
Mezitím si připravte polevu: v míse smíchejte kakao, máslo a cukr s 80 ml vroucí vody. Směsí potřete bownies a posypte ji kokosem nebo cukrářským zdobením. Podávejte s mlékem nebo domácí limonádou.
Sladší májovou pusu jste v životě živoucím nedostali.

Monika Rejsková

Více než deset let se věnuji problematice výchovy a vzdělávání dětí se speciálními potřebami. Mým cílem a přáním je usnadnit a zpříjemnit život nejen našemu synovi s autismem, ale i dalším dětem s handicapem a jejich rodinám. Můj příběh si přečtěte tady >> Provozuji e-shop Jiný svět >> Najdete mě na Facebooku >> a Instagramu >>

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole.