Pokus v kuchyni – arašídové máslo (den 196/P366-2016)

Na arašídové máslo jsem se chystala dlouho a došlo na něj až dnes. Nemám žádné extra přístroje, použila jsem běžný robot se sekáčkem a šlo to pěkně. První pokus není dokonalý, ještě potřebuji vychytat hustotu. Na chuť je ale máslo vynikající! Navíc nedá žádnou práci a hotové je během chvíle.

Arašídové máslo

  • Nesolené arašídy, já koupila v bio kvalitě (nepražené doporučuji pár minut na pánvi nebo v troubě opražit)
  • Trochu soli a kapku javorového sirupu (je možné použít i med)
  • Přidala jsem trochu kokosového oleje

Postup:

  • Rozmixujeme arašídy (mixér s otočným nožem a platí, čím vyšší výkon tím lépe)
  • Mixujeme do požadované konzistence, v případě, že se mixér přehřívá, necháme ho odpočinout a po vychladnutí pokračujeme
  • Pokud chceme mít v másle kousky arašídů, dáme si trochu stranou hned na začátku a přimícháme je do směsi v poslední fázi
  • Nakonec máslo ochutíme, přidáme sůl a sladidlo. Není to nezbytně nutné, ale zvýrazní to chuť
  • Já přidala ještě trochu kokosového oleje (také není nutné)
  • Máslo dáme do pěkné nádoby – sklenice a můžeme ochutnávat:-)
  • Pozor – někdo může být na arašídy alergický!

Recept na arašídové máslo

Fotka je do projektu P366-2016

Víte, že arašídy (burské oříšky) nejsou ořechy, ale luštěniny?

podpis (2) 

FOLLOW ME

INSTAGRAM / FACEBOOK / PINTEREST

Uložit

Uložit

Tagy:

Monika Rejsková

Více než deset let se věnuji problematice výchovy a vzdělávání dětí se speciálními potřebami. Mým cílem a přáním je usnadnit a zpříjemnit život nejen našemu synovi s autismem, ale i dalším dětem s handicapem a jejich rodinám. Můj příběh si přečtěte tady >> Provozuji e-shop Jiný svět >> Najdete mě na Facebooku >> a Instagramu >>

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole.